Üniversitemizde Kariyer Günleri Düzenlendi

Üniversitemizde Kariyer Günleri Düzenlendi

Üniversitemiz ve Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde katılımcılara kariyer planlamanın önemini anlatmak ve İŞKUR'un kurumsal hizmetlerini tanıtmak amacıyla Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi çok amaçlı salonda “Kariyer Günü” düzenlendi. Düzenlenen “Kariyer Günü” programına Gümüşhane’de faaliyetlerini sürdüren firmaların temsilcileri ile İŞKUR tarafından program alanında açılan stantlarda öğrencilerle görüşmeler yapıldı.
Öğrencilerimize kariyer planlamanın önemini anlatmak ve mezun olduktan sonra iş başvuruları hakkında bilgiler vermek amacıyla yapılan programın önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Bizim yegane amacımız sizin en iyi şekilde yetişmenizi sağlamaktır. Bu çerçevede hem üniversitemize hem paydaşlarımıza hem de sivil toplum örgütlerimize büyük görevler düşmektedir. İki yılı aşkın bir süredir burada bütün yöneticilerimizle, kurumlarımızla üniversitemiz öğrencilerinin daha iyi yetişmeleri için neler yapabileceğimize dair uygulamaların sayısını artırarak, sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Bakanlığımızın bu tür projelere olan desteğinden dolayı Sayın Bakanımıza, İŞKUR Genel Müdürü Sayın Cafer Uzunkaya’ya, Gümüşhane İl Müdürümüze, öğretim üyelerimize ve sektörün çok değerli temsilcilerine katkılarından ötürü Gümüşhane Üniversitesi adına şükranlarımı sunarım. İŞKUR, 21 Ocak 1946 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu adıyla istihdamın oluşturulması, planlanması, işsizliği önleme gibi amaçlarla kurulan bir kurumdur. Son haliyle Türkiye’nin her köşesinde iş planlamaları yapıp, istihdama katkı sağlamaya çalışmaktadır. Gençlerimiz istihdamla ilgili planlarını genellikle mezuniyet sonrasına bırakmaktadır. Hem buna yönelik hem de daha okul bitmeden hedefleriniz arasına istihdamı sokabilmek amacıyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Öğrencilerimizin kafasındaki birkaç sorunun daha çözülmesini diliyorum. Aramızda bulunan Pestil ve Köme Üreticileri Birliği ve madencilik sektörümüzün çok değerli temsilcileri ile özel sektörün bütün temsilcilerine katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”
İŞKUR’un Kurumsal Hizmetleri hakkında İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Salim Çelik öğrencilere kurumdan hangi hizmetlerden faydalanacakları hakkında bilgiler sundu. Çelik, sunumunun devamında, “Öncelikle belirtmek gerekirse İŞKUR, kuruluşundan bu zamana kadar çeşitli evrimlerle kendini geliştirerek bugünlere kadar geldi. Yaklaşık bu son 6-7 yıl içerisinde daha da aktif bir kurum olmaya başladı. Nasıl ki sağlık sektöründe herkesin bir aile hekimi varsa, İŞKUR’da da her iş arayanın da bir ‘İş ve Meslek Danışmanı’ olmasında bu yönde istihdamlar yapmaya başlandı. İş ve Meslek Danışmanları yapmış oldukları hizmetlerin yanı sıra diğer etkinliklerde kurumumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. Kurumumuzun yaptığı hizmetlerden haberdar olmanız için bu tanıtımları yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bizim sunduğumuz hizmetler işveren ve iş arayan olmak üzere iki ayaklıdır. İşletmelerimiz personel ihtiyacı için bize gelirler, biz personel ihtiyacını karşılamaya çalışırız. Aynı şekilde iş aramaya gelen kişilere de bu firmaların aramış olduğu alanlarda, mesleklerde niteliklerine göre gelen işçilerin bu özelliklerini kontrol ederek işveren ve iş arayan arasında bir köprü vazifesi görmekteyiz. Bu yönde istihdama katkı sunarken, kurumumuzun en fazla kullandığı İşbaşı programımızda da devletimizin firmalarımıza ödediği teşvik sonucunda çeşitli mesleklerde 3-6 ve 9 ay olmak üzere ücretini, sağlık sigortasını ve meslek hastalığı iş kazası sigortasını ödeyerek işverenlerin nitelikli eleman ve tecrübesiz eleman sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Mesleği ile ilgili eğitim almak isteyen arkadaşlarımıza Mesleki Eğitim Kurslarımız vardır. Hizmetlerimizin tanıtımı ve bilgilendirme amacında İŞKUR İl Müdürlüğümüz yanı sıra Çarşamba günleri açık olan Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler katında İŞKUR Hizmet noktamıza sizleri bekleriz” ifadelerine yer verdi.
‘Özel Sektörde Kariyer’ adlı sunumuyla Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı A. Baki Kara katılımcılara sektör hakkında yaşadığı önemli tecrübelerini anlattı. Programın son konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan ise ‘Özgeçmiş Hazırlama ve İş Görüşmeleri Teknikleri’ adlı sunumunda, “Özgeçmiş (CV) hazırlama, sizi daha önce tanımamış bir insan tarafından ilk kez algılanmanız demektir. Peki, tanımadığınız bir insan sizi nasıl tercih edecek, neden sizi tercih edecek? Özel sektörde çalışmaya başlarken iş başvurularınızda hep bir heyecan, korku vardır ve özgeçmiş hazırlarken ne yazmak ya da ne yazmamak endişesiyle hareket edilmektedir. Burada başrol sizsiniz, siz kendinizi insanlara tanıtıyorsunuz. Özgeçmiş hazırlarken öncelikle bir fotoğrafınız olmalı, demografik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz yer almalıdır. Yöneticilerin zamanı yok, çok yoğun bir şekilde çalışmaktalardır. Bu nedenle de özgeçmiş hazırlarken sayfalar dolusu yazılmamalıdır. Özel sektörde önem verilen nokta sizin şirkete ya da kuruma ne katabileceğiniz durumudur. Birincisi uyumlu çalışıyor musunuz, ikincisi oraya ne katacaksınız? Bunun haricinde beden dili de çok önemli bir husustur. Görüşmeye gittiğiniz zaman mümkün olduğu kadar görüşme yaptığınız kişinin karşısında vücudunuz ona dönük oturmayın. Beden dilinde bu çatışma durumudur. Mümkün olduğu kadar buna dikkat edilmeli ve aynı noktaya bakılmalıdır. Herkesle aynı olduğunuz bir ortamda sizin bir öneminiz yoktur. Tek bir şey var, o da farkınızı ortaya koymaktır” açıklamalarına yer verdi.
Program sonunda katılım gösteren sektör temsilcilerine ve Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılıp hibe alarak pestil köme imalathanesi açan Aysel Şahinöz’e, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
  • Gösterim 3800
  • Toplam 9