Üniversitemiz bünyesinde kurulan İtfaiye Servisi ve Yangın Söndürme Ekipleri’ne yönelik Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından acil durumlara müdahale eğitimleri verilerek tatbikat yapıldı.
Üç gün süren eğitimler kapsamında “Yangın Eğitimi ve Yangın Tatbikatı”, “İlk Yardım Servisi ve İlk Yardım Ekipleri Eğitimi”, “Koruma, Kurtarma Ekipleri ve Afet Bilinci Eğitimi” başlıkları altında çeşitli eğitimler verildi. Eğitimlerin ilk gününde Gümüşhane İtfaiye Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından binaların yangından korunması hakkında yönetmelik hükümleri doğrultusunda yangın ve yangınla mücadele için yapılması gerekenler anlatıldı. Yapılan teorik eğitim sonrasında katılan personellerin yangına müdahale edebilmelerini sağlamak amacıyla bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri tarafından kontrollü yakılan ateşi üniversitemiz personelleri, eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Eğitimin son gününde ise Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Mümin Ceylan ve Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi tarafından afetlerde izlenecek yollar hakkında bilgiler verildi. Eğitimde üniversitemiz İş Yeri Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Aydın Kıvanç tarafından da ilk yardım servisi ile ilgili eğitimler sunumlar halinde verildi.
Gerçekleştirilen eğitimler hakkında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bütün kurumlarda yangın söndürme ekibi, kurtarma ekibi, koruma ve güvenlik ekibi zorunlu yasa sebebiyle mevcut bulunmaktadır. Ülkemizde can ve mal kaybına neden olacak birçok olay gerçekleşmektedir. Önemli olan burada bu kaybı en aza indirmektir. Üniversitemiz bünyesinde kurulan İtfaiye Servisi ve Yangın Söndürme Ekipleri olası bir yangında can ve mal kaybını en aza indirmek üzere kuruldu. Ekiplerimize sürekli eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimler neticesinde bir yangın çıktığında sorumlu personelin nasıl davranması gerektiği ve yangın çeşidine göre hangi söndürücü maddelerin kullanılması gerektiği konusunda Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin verilmesi çok önemlidir. Can güvenliğimiz açısından olay anında yangın söndürme ekibinin harekete geçirilmesi hayati bir önem taşıyor. Bu ekibin eğitimli ve bilinçli olması, yangın karşısında soğukkanlı bir şekilde panik yapmadan itfaiye gelene kadar o yangına müdahale etmeleri ve o yangının büyümesini engellemeleri gerekiyor. Tabi sadece yangın anında değil, sonrasında da gerekli işlemlerin yapılması hususunda üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu bağlamda ilk yardım eğitimlerini kapsayan çok yönlü eğitimleri de Gümüşhane Üniversitesi olarak hassasiyet gösterilmesi gereken konular arasında görmekteyiz. Üniversitemiz bünyesinde Gümüşhane İtfaiye Müdürlüğü ve Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler de bu amaca yöneliktir. Bizim için önemli olan insanımız ve insanımızın can güvenliğidir. İnşallah hiçbir insanımız kaza, yangın ya da doğal afete maruz kalmaz. Söz konusu eğitimler bir farkındalık yaratmanın ötesinde, aynı zamanda bir bilinç de oluşturması bakımından oldukça değerlidir. Bu nedenle de eğitimlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”
- Gösterim 1591
- Toplam 8