Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük’te meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için bir anma mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygulara yer verdi:
“Acıların aynı tazelikle hissedildiği ülkemizi sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos Gölcük Depreminin 19’uncu yıldönümünde bir kez daha aynı hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz. Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan çok önemli bir tarihtir. Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi, bu felaketten sonra da birlik ve beraberlik halinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanması sağlanmıştır. Bilindiği üzere Türkiye bir deprem ülkesidir. Ülkemiz depremlerde insan kaybı yaşayan dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı bakımından da sekizinci sıradadır. Deprem, sadece ülkemizde değil, yeryüzünde doğal afetler içerisinde can ve mal kaybı olan en büyük afet grubudur. Türkiye; sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği genç bir kuşakta yer almaktadır. Bundan dolayı doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalıyor. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın önemli felaketlerdendir; ama en önemlisi de depremdir. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanmaktadır. Doğal afetlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. Özellikle depreme karşı dayanaklı yapılar inşa etmeli, çocuklarımıza deprem bilinci aşılamalıyız.
Türkiye’nin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum. ”