Rektörümüz Öğrencilerle Buluştu

Rektörümüz Öğrencilerle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 1. Öğretim son sınıf öğrencileriyle “Müşteri İlişkileri Yönetimi” dersi kapsamında bir araya geldi.
Üniversitemizin marka değerini ve bilinirliğini Müşteri İlişkileri ve Yönetimi dersinde kendilerine ödev olarak alan öğrencilerin davetini kırmayan Rektörümüz, dersin işlendiği saatte onlara sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Dersin işlendiği sınıfa giren Rektörümüz, burada öncelikle öğrencilerle kısa bir süre sohbet gerçekleştirdi. Sohbetinde üniversitemizin imkânlarından bahseden Rektörümüz, “Her zaman söylediğim bir şeydir, İletişim Fakültemiz bizim dışarıya açılan yüzümüz, penceremiz, özetle markamızdır. İletişim Fakültemizde kuruluşundan bugüne kadar gelinen bu süreçte çok iyi bir maya tuttu. Türkiye’deki birçok İletişim Fakültesi’nde bulunmayan bir altyapıya sahibiz. Türkiye genelinde İletişim Fakültemiz geçen yıl akademik sıralamada dördüncü sıradaydı. Geçtiğimiz dönem fakültemiz öğrencileri ve hocalarımızın hazırladığı projeler, belgeseller, filmler ve çeşitli çalışmalarla toplam 22 ödül aldı. Önümüzdeki yılda da fakültemizde bulunan uygulama birimlerini güçlendirip, çok daha iyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum. Toplum olarak, millet olarak belki insanlık olarak iletişim konusunda ciddi eksikliklerimiz var. Dört yıldır aynı sınıfta okumamıza rağmen muhtemelen birbirimizle selamlaşmadığımız arkadaşlarımız olmuştur. Burada siz İletişim Fakültesi öğrencilerimize çok iş düşmektedir. Bunlar doğru şeyler değildir. Aynı milletin, aynı üniversitenin ve aynı fakültenin öğrencileriyiz. Bunlar bize yetmiyorsa birlikte düşünüp karar alamayız. Farklı dünya görüşlerine sahip olabiliriz. Farklı kültürel ortamlarda yetişmiş olabiliriz. Bunların hiçbiri anlaşmamamız için bir gerekçe olamaz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerle sohbetinde iletişimin farklı boyutlarda gelişimi ve önemine değinen Rektörümüz, tüm insanlığın ortak bir atadan geldiğini belirterek, “Bizim kültürümüze göre hepimiz Hz. Âdem’in çocuklarıyız. Bu nedenle de mutlaka konuşabilmeliyiz. On yıl sonra farklı bir yerde sınıf arkadaşlarımızla karşılaştığımızda birbirimize soğuk bakarak, ‘Ben bununla öğrenciyken hiç merhabalaşmamıştım’ dememeliyiz. Elbette ki samimi olduğumuz bazı arkadaşlarımız olabilir. Fakat herkesle oturabilmeli ve herkesle konuşabilmeliyiz. Toplumda yaşanan olumsuzlukların, kavgaların, mutsuzlukların ve daha ileri boyutta ayrımcılığın, cinayetlerin temelinde iletişimsizlik yatmaktadır. Bu nedenle de iletişim konusuna sadece Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri olarak bakmayın. Bu bölümü okumasak da ya da hiç üniversite okumasak da insani bir değer olarak iletişim konusuna ağırlık vermeli, becerilerimizi artırabilmeliyiz” açıklamasında bulundu.
Küresel Güç Dengeleri Değişiyor
Öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir öğrencinin kendisine sorduğu dünya siyasetinin gidişatı ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi: “Dünya siyaseti daha öncesinde Atlantik ekseninde yer almaktaydı. Uzun yıllar Atlantik’in iki yakasında Amerika ve Avrupa siyasetin merkeziydi. Şimdi Asya-Pasifik eksenine doğru kaymaya başladı. Çin, küresel bir güç haline geldi. Çin son 15 yılda her yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne 100 bin öğrenci gönderdi. Bunun dışında Japonya çok önemli bir küresel dengeydi. Güney Kore hızlı bir gelişim gösterdi. 1950’li yıllarda NATO müttefiki olarak Kore’ye asker gönderdiğimizde onlarda ve bizde fert başına düşen yıllık milli gelir 370 dolardı. Şuan geldiğimiz noktada resmi verilere baktığımızda bizde yıllık fert başına düşen gelir 11 bin dolar civarındayken, Güney Kore’de 40 bin dolar civarındadır. Ticaret dolayısıyla Pasifik’e doğru kayıyor. Afrika, Asya, Pasifik ekseni önümüzdeki 100 yıl dünya siyasetinin ve ekonomisinin yönlendirileceği eksen olacaktır. Bu nedenle de gerek yöneticilerimiz gerekse de bu konuda çalışan bilim insanlarının Türkiye’yi tek kutuplu veya iki kutuplu bir entegrasyon projelerinden çok, burayı iyi okumaları gerekir” açıklamasında bulundu.
  • Gösterim 2172
  • Toplam 8