Öğrencilerden 'Nobel Ödüllü Bilim İnsanları' Etkinliği

Öğrencilerden 'Nobel Ödüllü Bilim İnsanları' Etkinliği

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Probiyogenetik Kulübü öğrencileri düzenledikleri yılsonu etkinliklerinde Nobel Ödüllü bilim insanlarının hayatlarını ve buluşlarını ele alarak, anlamlı bir program yaptılar.

2018 yılı temasını ‘Nobel Ödüllü Bilim İnsanları’ olarak ele alan öğrenciler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da düzenledikleri bir program ile geçmişten günümüze kadar bilimsel alanda çığır açan bilim insanlarını ele aldılar. Her bir öğrenci, Nobel Ödüllü bilim insanlarının buluşlarını ve hayatlarını ele alarak, bunları salondaki katılımcılara düzenledikleri bir sunumla anlattılar. Etkinlikle ilgili memnuniyetini dile getiren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir yaptığı konuşmada, “Nobel Ödülleri, her yıl insanlığın yararına olan bilimsel faaliyetlerin teşvik edilmesi adına verilen en prestijli ödüllerdir. Öğrencilerimizin de düzenledikleri bu anlamlı programda bilim insanlarının buluşlarını ve hayatlarını ele alması ayrıca güzel bir davranış. Bundan dolayı da herkesi tebrik ediyorum. Bilimi ön plana alarak yapılan böyle etkinliklerin maddi ve manevi sürekli destekçisi olacağız.” sözlerine yer verdi.

Program sonunda açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Bilindiği üzere Nobel Ödülleri, yaptığı bilimsel çalışmalar ve buluşlar sonucunda insanlığa katkı sunan bilim insanlarına verilen bir ödüldür. Bu ödülün amacı, bilimsel çalışmalara daha çok destek verip, teşvik etmektir. Nobel ödülleri, dünyanın merakla beklediği ve akademik kariyeri olan yazar ve bilim insanlarının referans ödülü niteliğindedir. Nobel Ödülü, 27 Kasım 1895 tarihli ve 30 Aralık 1896 tarihinde Stocholm’de açıklanan vasiyetnamesiyle Alfred Nobel tarafından kurulan derneğin verdiği, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacını taşıyan bir ödüldür. İlk Nobel ödülleri 1901 tarihinde verilmeye başlanmıştır. Ülkemizde Nobel Ödülünü edebiyat alanında Orhan Pamuk ve kimya alanında da Aziz Sancar alarak, bize bu gururu yaşatmışlardır. Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Probiyogenetik Kulübü öğrencilerimiz de yılsonu etkinliği teması olarak ‘Nobel Ödüllü Bilim İnsanları’nın hayatlarını ve buluşlarını araştırarak, sunumlar halinde katılımcılara aktarmışlardır. Öncelikle öğrencileri bu duyarlı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimizi bu yönde teşvik eden bölüm hocalarına da katkı sunduklarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program, yapılan sunumların ardından öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

  • Gösterim 1864
  • Toplam 6