Üniversitemiz Genç Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.
Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu amfi alanında düzenlenen Nevruz Bayramı programına TBMM 25’inci ve 26’ıncı dönem Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy konuk oldu.
Nevruz Bayramının neden kutlandığı ile ilgili yapılan açıklamaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bu etkinliği düzenleyen Genç Girişimciler Kulübü'ne teşekkür ettiği konuşmasında duygu ve düşüncelerini; “Bir bahar başlangıcına daha hep birlikte kavuşmuş bulunuyoruz. Bu güzel günde bizi bir araya getiren sebep, kültürümüzün çok önemli bir değeri olan ve Nevruz Bayramı adıyla bilinen, aslında baharın başlangıcı olan gündür. Astronomik olarak 21 Mart tarihi Kuzey Yarım Küre’de atalarımızın yaşadığı coğrafyada güneş ışınlarının artık Kuzey Yarım Küreye yavaş yavaş daha dik gelmeye başladığı bir günün başlangıcıdır. Cemrelerden sonra havaların ısınmaya başladığı, karların erimeye başladığı, baharın müjdeleyicisi olan bir günün başlangıcıdır. Nevruz, bizim kültürümüzde Orta Asya’dan Balkanlara kadar bütün Türk Dünyasında ayrıca farklı birçok millet tarafından kutlanan önemli bir gündür. Kültürümüzde anlamlı bulduğumuz bu gün aynı zamanda, bizim kültürümüz için Ergenekon’un ve yeni bir günün başlangıcı durumundadır. Çok şükür milletimizi diğer milletlerden ayıran en önemli vasıflardan bir tanesi, tarihe hep yön vermiş olmamızdır. Tarihe yön verme iddiamızın içini siz sevgili gençler dolduracaksınız. İyi eğitim almış, hedefleri olan donanımlı üniversite mezunu gençler olarak hayata atıldığınızda aynı zamanda ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 gibi hedeflerinin çok önemli neferleri olacaksınız. Baharın başlangıcının milletimizin birliği ve devamı noktasında katkılar sunmasını temenni ediyor, Nevruz’unuzu kutluyorum” sözleriyle ifade etti.
TBMM 25’inci ve 26’ıncı dönem Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy da Türk’ün uyanışı ve Ergenekon’dan çıkışı olarak Nevruz Bayramını kutlayan konuşmasında Rektörümüzün ortaya koyduğu vizyonu çok değerli ve anlamlı bulduğunu dile getirerek, kendisine teşekkür etti. Ersoy konuşmasının devamında, “Nevruz Bayramı’nın bizim kültürümüzde Ergenekon’dan çıkış olarak ifade edilmesi çok manidardır. Ergenekon, tıpkı bir Gümüşhane gibi Türklerin yenilgi sonrasında kendilerine bir yaşam alanı olarak seçtikleri iki vadinin arasıdır. O vadide tekrar soy soylayıp, boy boylayan hayatla yeniden bütünleşen kabuğuna sığmayan Türkler, o vadiden demir dağları eriterek bir Bozkurt’un yer göstermesiyle yeniden dünyaya açılmışlardır. Bu memleket Türk milletine, Türk milliyetçiliğine hizmet etmiş Dedem Korkut’un soy soylayıp, boy boyladığı bir memlekettir. Bu memleket türlü eylemlere rağmen var olabilmiş, irade gösterebilmiş, samimi vatan evlatlarının memleketidir. Bu memleket, 15 Temmuz ihanetinde milletiyle devletiyle beraber olanların memleketidir. Bu ilke, ülkü ve samimiyetle yol yürüyen Gümüşhane Üniversitesi’nin değerli öğrencilerine, bunlara hizmet veren değerli yöneticilerine, bilim insanı akademisyen meslektaşlarıma Gümüşhaneli aziz vatandaşlarıma bu samimi ortamının dünyaya ses veren bir gençlik olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Program, Nevruz ateşinin yakılması ve örs dövülmesiyle birlikte, Üniversitemiz Kelkit Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları ekibinin düzenlemiş olduğu gösteri eşliğinde coşkulu bir şekilde sona erdi.
- Gösterim 3454
- Toplam 9