Toplumdaki inanç farklılıklarını ve mesleğini dikkate alan bir yaklaşımla devletini, milletini seven, toplum ve insanlık için iyi ve güzel işler yapma idealini özümsemiş, ahlâkî değerlerle donanımlı, inançlı, bilgili, aydın ve meslekî açıdan yetkin ilahiyatçılar yetiştirmeyi görev edinen üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, yeni dönem için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
İlahiyat Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 9 adet uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanan ders kitabı ve kitap bölümü, 12 uluslararası hakemli dergi, 2 ulusal hakemli dergi, 30 atıf sayısı, 19 uluslararası – 7 sözlü bildiri, 20 Uluslararası dergilerde yapılan hakemlik ile yaptığı çalışmalarıyla ulusal düzeyde 3 ödül aldı. Bu eğitim öğretim döneminde İlahiyat Fakültemizde 5 konferans, 2 panel, 15 seminer ve 1 teknik gezi yapıldı. 2018-2019 eğitim öğretim dönemine başlamadan kadrosundaki profesör sayısını 2’ye çıkaran fakültemizde ayrıca 3 doçent, 13 doktor öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi ve 13 araştırma görevlisi hizmet vermektedir. Fakültemiz ilgili öğretim elemanlarıyla öğrencilerine daha kaliteli eğitim vermek için çalışmalarını sürdürüyor.
İlahiyat Fakültesi’nin kadrosunu güçlendirmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getiren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Göreve başladığımız süre boyunca gerek fakültelerimizde ve gerekse de yüksekokullarımızda akademik kadromuzu güçlendirmek için yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Bu anlamda daha kaliteli bir eğitim için profesörlük bekleyen arkadaşlarımız için çalışmalar yaptık. İlahiyat Fakültemiz akademik alanda gösterdikleri çalışmaların yanında sosyal sorumluluk bilinciyle birlikte yürüttükleri çalışmalarıyla da bizleri gururlandırıyor. İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz, hocalarımızın öncülüğünde ve sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde şehitlerimiz için hatim ve Afrin’de bulunan askerlerimizin başarısı için de Fetih Suresi okuma organizasyonu gerçekleştirdiler. Yapılan bu organizasyonun öğrencilerden yoğun bir şekilde talep görmesi bizleri hayli memnun etti. İlahiyat Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, vâiz, vâize, Kur’ân Kursu öğreticisi, imâm, müezzin; Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ilk ve orta dereceli okullarda da Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni olabiliyorlar. Öğrencilerimiz üniversitemizde olan Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Bölümü’nde lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak İlahiyat Fakültelerinde veya ilgili alanlarda öğretim elemanı olma imkânlarına sahip olabilecekler. İlahiyat Fakültemiz için yaptığımız bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen fakültemiz yönetimine ve hocalarımıza teşekkür eder, Eylül ayında başlayacak olan 2018-2019 eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik kadromuza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
- Gösterim 2712
- Toplam 2