Üniversitemizde Girişimcilik Haftası Kutlamaları Başlıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKA, TR90 Bölgesi'nde faaliyet gösteren tüm üniversitelerde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi adına tüm dünyada çeşitli etkinlikler ile kutlanan “Global Girişimcilik Haftası”na denk gelen 18-29 Kasım tarihlerini “Girişimcilik Haftası” ilan etti.

Bu amaçla,18-19 Kasım 2019 tarihlerinde Avrasya Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi öğrencilerinin katılımı ile Trabzon ilinde İnovasyon Kampı etkinliği gerçekleştirilecektir. 20-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ise “girişimcilik” teması altında konuk konuşmacıların katılımı ile üniversitemizde bir söyleşi programı düzenlenecektir.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düzenlenecek söyleşi programı hakkında şunları söyledi: “Literatürde girişimci; ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kâr amacıyla riski üzerine alan kişi olarak tanımlanır. Gelişmiş ve ekonomisi yüksek olan ülkeler artık yer altı madenleri çok olan değil, yer üstünü karış karış dolaşan girişimcisi çok olandır. Çünkü girişimci, farklı iş kollarında mal ve hizmet üreterek ekonomiye büyük katkılar sağlayan kişidir. Bugün Türkiye büyüyorsa sadece kamunun değil, girişimcinin de yatırımlarıyla büyüyor. Bu yatırımı artırmanın ve işsizliği önlemenin en önemli yolu da eğitimdir. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda nitelikli ve donanımlı bireylerin yetiştirildiği üreten, iş yaşamının içerisinde bir üniversite olma önceliğiyle çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyor ve geliştiriyoruz. Öncelikle Gümüşhane ve bölgemizde daha fazla girişimci yetiştirmek için KOSGEB’le, İŞKUR’la, meslek odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli işbirlikleri halindeyiz. Üniversitemizde açmış olduğumuz Girişimcilik dersleri ile diploma alan her öğrencimizin iş aramasını değil, iş kurmasını arzu ediyoruz. Böylece hem ilimizin hem üniversitemizin hem de bölgemizin girişimcilik ekosisteminin daha iyi seviyelere ulaşmasını hedefliyoruz. Bu yönde düzenlediğimiz programlarla öğrencilerimizi işe yönlendirmeye çalışıyoruz. 20-22 Kasım 2019 tarihlerinde ‘girişimcilik’ teması altında düzenlenecek olan ve başarı hikâyeleri, girişimcilik fırsatları, finansal kaynak bulma gibi birçok konu başlığının yer alacağı söyleşi programına tüm öğrencilerimiz ve Gümüşhane halkımız davetlidir.”