Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrencilerinden Türkçe ‘Evde Kal’ Mesajı

Üniversitemiz Dil Eğitim Merkezi’nde Türkçe Eğitimi gören Yabancı uyruklu öğrenciler çektikleri klip ile Türkçe “Evde kal” mesajı verdi.

Tüm dünyada etkisi süren Covid 19 salgınıyla birlikte üniversiteler de eğitimlerine uzaktan devam ediyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde üniversitemiz Dil Eğitim Merkezi’ne Türkçe öğrenmeye gelen yabancı uyruklu öğrenciler salgın dolayısıyla gerçekleştirilen seyahat kısıtlaması nedeniyle ülkelerine dönemediler. Bu süreçte eğitimlerini uzaktan sürdüren öğrenciler için üniversitemiz her türlü imkânı sağlayarak öğrencilerin yanında oldu. Diğer bölge illerindeki yabancı öğrenciler gibi üç haftadır Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Trabzon’daki yurtlarda misafir edilen ve her türlü ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, “Evde kal” çağrılarını Türk halkına duyurmak amacıyla bir klip hazırladı. Öğrenciler hazırladıkları videoda “Bu zor günlerde bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Elinizi, kapınızı, gönlünüzü, sofranızı açtınız. Bizleri evlerimizde gibi hissettirdiniz. Biz sizi çok minnettarız. Daha güzel günlerde birlikte olmak için evde kal Gümüşhane, evde kal Türkiye” mesajı verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencilerin hazırladığı video hakkında yaptığı açıklamada, “Türk milleti her daim mazlum ve mahzun coğrafyaların ümidi ve sığınağı olmuştur. Bu öğrencilerimiz bizim emanetimiz. Maddi ve manevi olarak onların yanındayız. Her biri bizim gönlümüzde birer çiçek. Barınma ve yemek ihtiyaçlarının yanı sıra bu zorlu günlerde öğrencilere ihtiyaç duydukları moral desteğini de sağlıyoruz. Hem rektörlük olarak hem de hocalarımız öğrencilerimizle sürekli iletişim halinde kalarak onların kendilerini yalnız hissetmemeleri için özen gösterildi. Kendilerini evlerinde gibi ve oldukça güvende hisseden öğrencilerimiz üniversitemize olan teşekkürlerini sürpriz bir video hazırlayarak ilettiler. Türk milletine minnet duygularını ve Türkçe ‘Evde kal’ çağrılarını içeren bu klibi hazırlayıp bize ilettiler. Onlarla gurur duyuyoruz. Eğitimlerini en iyi şeklide tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde bizim gönül elçilerimiz olarak vatanlarına hizmet edecekler. Yurtlarda kalırken de bir yandan online olarak eğitimlerini sağlıyor, maddi ve manevi desteğimizi esirgemiyoruz. Çocuklarımızın her birine bu ahde vefa dolu tutumları için şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.