Üniversitemiz Koronavirüse Karşı Mücadelesine Devam Ediyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı eğitim-öğretime 3 hafta ara verilmesi sonrası üniversitemiz, virüs ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran “Koronavirüs” salgınına karşı üniversitemizdeki ortak kullanım alanlarında da ilaçlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu 3 haftalık sürede tüm binalarını dezenfekte eden üniversitemiz, kampüs içerisinde ve çevresinde bulunan tüm akademik ve idari binalarını, tuvaletler, konferans salonlarını, yollarda dahil olmak üzere çöp toplama alanları ve spor alanları gibi ortak kullanım alanlarında ilaçlama çalışmaları sürüyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Koronavirüs” ile ilgili gerekli bilgi ve broşürleri hazırladıklarını belirterek, “Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ülkemizde de can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler neticesinde üniversitemizde de 3 haftalık eğitim-öğretime ara verildi. Çalışan akademik ve idari personelimizden virüse karşı direnci hassas olanlara evlerinde kalmalarını istedik. Üniversitemizde hazırladığımız bilgilendirici broşürlerde çalışanlarımıza ve öğrencilerimize virüsten korunma yöntemleri ve hijyen ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyoruz. Üniversitemizde sıkı bir şekilde ilaçlama çalışmalarımızı yaptık. Temizlik personelimiz çok sıkı ve özverili bir çalışma sürdürüyor. Onları bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizden ve vatandaşlarımızdan ricamız lütfen evde kalın. Bu hassas ve sıkıntılı süreçte hem kendinizin hem de toplumun sağlığını korumak ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya özen gösterelim. Topyekûn seferberliğe dönüşen bu salgına karşı birlikte mücadele verelim. Unutmamalıyız ki bizleri virüs değil, tedbirsizlik ve bilgisizlik öldürür. Bu nedenle de evde kalın, sağlıcakla kalın” şeklinde konuştu.