Üniversite Öğrencilerine Staj ve İş İmkânı

Gümüşhane Üniversitesi, 10-11 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’na (DOKKAF 2020) 400 öğrenciyle katılmayı planlıyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin tüm Türkiye’de organize ettiği kariyer fuarlarından birisi olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF 2020) Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Bölgede yer alan dokuz üniversitenin paydaşlığında 10-11 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuara katılanlara iş ve staj imkânı sunulacak.
Üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı DOKKAF 2020 ile ilgili çalışmaları gerçekleştirmesi için görevlendirilen Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, organizasyona katılmak isteyen öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Her bölümden öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzlerce firmanın yer alacağı bu kapsamlı fuar, hem öğrencilerimize hem de mezunlarımıza iş ve staj imkânı sunmaktadır. Fuara katılmak isteyen öğrencilerimizin ilk olarak, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO)’nin geliştirdiği bir platform olan yetenekkapisi.org adresine girerek, üyelik kaydı yapmaları gerekmektedir. Fuara 4 otobüs ile 10 Mart’ta 200, 11 Mart’ta da 200 öğrenci olmak üzere iki günde toplamda 400 öğrenci götürmeyi planlıyoruz. Bunun yanında Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Merkezimiz kurulunca hem mevcut öğrencilerimize hem de mezun olmuş öğrencilerimizin kariyer planlama, kişisel gelişimleri hususunda onlara katkıda bulunacaktır” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin tüm Türkiye’de organize ettiği kariyer fuarlarından birisi olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’na öğrencilerin katılımı için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Öğrencilerimize sadece eğitimleri sırasında değil, eğitimleri sonrasında da desteklerimizi her zaman sürmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimizin kendi geleceklerinde onlara katkı sunacak olan fuarlara katılımları konusunda yol gösterici olmaya çabalıyoruz. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’na öğrencilerimizin yönlendirilmesi de bu anlamda çok önemli. Söz konusu fuarda öğrencilerimiz işverenlerle birebir görüşmeler yaparak, yüz yüze mülakata girip, kendilerini tanıtma ve firmaları tanıma fırsatı bulacak. Böylelikle de hayata hazırlanma sürecinde kendileri için bir adım atmış olacaklar. Fuarda hâlâ öğrenci olanlar staj imkânı, mezun olan öğrencilerimiz de iş bulma fırsatı yakalayabilecek. Sektörle buluşma noktası olan bu fuar, öğrencilerimiz için oldukça değerli bir fırsat. Bu bağlamda öğrencilerimizin adı geçen fuara katılım sağlamaları onlar için iyi önemli olacaktır, Kendilerine bu fırsatı kaçırmamalarını öneririm” şeklinde konuştu.