Süha Arın Belgesel Dalı Özel Ödülü Pembe Kimlik’e Verildi

19. Uluslararası KısaCa Öğrenci Filmleri Festivali ödül töreninde “Süha Arın Belgesel Dalı Özel Ödülü” üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek’in yönetmenliğini yaptığı “Pembe Kimlik” adlı belgesel filme verildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Belgesel Dalında ikincilik ödülünü “Suha Arın Belgesel Dalı Özel Ödülü” üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek’in yönetmenliğini yaptığı “Pembe Kimlik” isimli film projesi aldı.

Pembe Kimlik belgesel filminin başarıdan başarıya koşmasının kendileri için büyük sevinç ve gurur kaynağı olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Pembe Kimlik belgesel film projesi Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesi GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in danışmanlığında, yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Tolunay Tekmek, Görüntü Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencimiz Abdurrahman Demir’in üstlendiği bir proje toplumsal bir sorunu ele alıp işleyen filmin çekimleri Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Belgesel sinema alanında birçok ödüle değer görülen Pembe Kimlik belgesel filminin 19. Uluslararası KısaCa Öğrenci Filmleri Festivali ödül töreninde Süha Arın Belgesel Dalı Özel Ödülü’ne layık görülmesi üniversitemizde büyük bir heyecan ve sevinç yarattı. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan tüm akademik ve idari personelimize de gönülden teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.