Rektörümüzün Miraç Kandili Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Miraç Kandilini kutlayan bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları söyledi:

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ’in bütün insanlığı temsilen Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesi, insanlığın önüne açılan sınırsız yükseliş ufku olan feyiz ve bereketin arttığı bir gecedir. Bunca sıkıntı ve felaketin arasından yalnız Allah’a sığınmalı ve yardım dilemeliyiz. Bu özel geceyi fırsat bilerek birbirimize kenetlenmeli ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmeliyiz. Hele ki içinden geçtiğimiz şu günlerde buna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. İnanıyorum ki Allah’ın bir kez daha idrakini nasip ettiği bu mübarek gecede yapılacak ibadetler ve dualar İslâm âlemine daha büyük hayırlar getirecektir.

Bu vesileyle Gümüşhane Üniversitesi olarak Miraç Kandili’nin üniversitemize, şehrimize ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor; mübarek kandilinizi en kalbi duygularımla kutluyorum.”