Rektörümüzden Vali Çeber’e Nezaket Ziyareti

ÜNİ-DOKAP 2020 toplantısı kapsamında Rize’de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek beraberinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile birlikte Rize Valisi Kemal Çeber’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette DOKAP kapsamında üniversitelerde yürütülen çalışmalar hakkında Vali Çeber’e bilgi veren Rektörümüz, gerçekleştirilen toplantının çok verimli geçtiğini dile getirdi. Rektörümüz konuyla ilgili yaptığı açıklamda, “Rize’de gerçekleştirdiğimiz bir dizi temaslar neticesinde Rize Valisi Sayın Kemal Çeber beyefendiye de nezaket ziyaretinde bulunduk. Üniversitelerin kendi aralarındaki işbirliği ve dayanışmanın yanı sıra, şehirlerle de ortak proje ve programlar hakkında görüş alışverişlerinde bulunduk. Kendileri bu hususta çok memnun kaldıklarını dile getirerek, Rize Valiliği olarak böylesi projelerin destekçisi olacaklarını ifade etti. Rize Valimiz Sayın Çeber bizleri kabul ettiği için kendisine misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Vali Çeber de gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bölgemizin kalkınmasında üniversitelerin dönüştürücü bir role sahip olduğunu bilinen bir gerçektir. Üniversiteler arasındaki işbirliklerinin şehirlerle de desteklenmesi, elde edilecek sonuçların daha anlamlı ve nitelikli olmasına vesile olacaktır. Bu anlamda bölgemizde yer alan üniversitelerimizin şehirlerimizin kalkınmasına sunacağı her türlü katma değer, bizler için çok önemlidir. Bu tür işbirliklerini önemsiyor ve destekliyorum. Sayın rektörlerime konuyla ilgili gösterdikleri hassasiyet için çok teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.