Rektörümüzden Şehit Öğretmenin Kabrine ve Ailesine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü olması münasebetiyle beraberinde üniversitemiz yönetimiyle birlikte, 16 Haziran günü Tunceli Pülümür karayolunda terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın Demirkapı Köyü'nde bulunan kabrine ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Şehit öğretmenin babasıyla birlikte Gümüşhane Torul ilçesinde kılınan Cuma namazının ardından, şehidin mezarının bulunduğu Torul ilçesinde bağlı Demirkapı Köyü'ne doğru yola çıkan Rektörümüz ve yönetici ekibimiz burada mezarın başında Şehit babası Hamit Yılmaz ile birlikte dua okudu.
Bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmadıkları Rektörümüz Prof .Dr. Halil İbrahim Zeybek'e teşekkürlerini sunan Hamit Yılmaz, " Bu hüzünlü günde bizleri yalnız bırakmadığı için başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'e ve beraberindeki hocalarıma çok teşekkür ediyorum." dedi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ı unutmadıklarını belirterek " Her ne kadar buruk bir sevinç içerisinde olsak da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Gümüşhaneli hemşerimiz olan şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesini ziyaret etmek istedik. Terörü besleyen en büyük şey cahilliktir. Öğretmenlerimizde Necmettin Yılmaz gibi bu uğurda gerektiğinde canlarını vererek bu cahillikle mücadele için çocuklarımızı ellerinden geldiğince iyi bir şekilde eğitmeye çalışıyorlar. Nitekim öğretmenlik kutsal bir görev ve canları pahasına bu görev uğruna mücadele edip gençlerimizi eğiten öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Buradan tekrar, hain terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılıp, şehit edilen sınıf öğretmeni Gümüşhaneli hemşerimiz olan Necmettin Yılmaz'a ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum."