Rektörümüzden Gümüşhane Basınına İade-i Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde üniversitemiz yönetimi ile birlikte Gümüşhane basınına bir dizi iade-i ziyarette bulundu.

Rektörlük makamında geçen 9 aylık süre içerisinde kendisine destek verip, hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunan Gümüşhane basınını unutmayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane'de bulunan gazetelere bir dizi iade-i ziyaretlere başladı. Ziyaretinin ilkini Gümüşhane Olay gazetesine gerçekleştiren Rektörümüz, burada bulanan Eyüphan Özyurt'a da babasının vefatından dolayı tekrar taziye dileklerini sundu.

Gümüşhane basınımızla her türlü projelerde birlikte çalışma arzusunda olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilecek olan projelere hem destek vermek ve hem de destek almak için bu vesileyle basınımıza iade-i ziyaretlerimizi Gümüşhane Olay gazetesiyle başlatmak istediklerini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek, "Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Gümüşhane'mizde de basınımız çok değerli hizmetler vermektedir. Gümüşhane Olay gazetemiz de Gümüşhane basınımızın sorumluluk sahibi, asıl işi olan kamuoyunu bilgilendirme noktasında bilgiyi alıp, paylaşan bir basın organımızdır. Bundan sonraki süreçte de Olay gazetesinin başarılı hizmetlerinin artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır." açıklamasında bulundu.

Şehir ve üniversite bütünleşmesi noktasında takdire değer gelişmeler yaşandığını belirten Eyüphan Özyurt, bu süreçte ilk defa üniversiteyi yeniden tanıdıklarını, benimsediklerini ifade etti. Özyurt ayrıca, üniversite ile şehri bütünleştirme gayretlerinden dolayı Rektörümüze teşekkür etti.

Akabinde Gümüşhane'nin kurulan ilk gazeteleri içerisinde yer alan Kuşakkaya Gazetesi'ni ziyaret eden Rektörümüz, burada gazetenin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Turan Tuğlu ile görüştü. Gazetenin kuruluş yılları ve tarihi hakkında bilgiler veren Turan Tuğlu, gelinen noktada büyük gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Şehir ve üniversite bütünleşmesine de değinen Tuğlu, şehrimizde şehir ve üniversite bütünleşmesi bağlamında 9 aylık süreçte çok önemli yolların aşıldığını, hem Gümüşhane hem de Gümüşhane Üniversitesi için çok önemli gelişmeler olduğunu vurguladı. Bundan dolayı da üniversiteyi ve üniversite yönetimini tebrik ettiğini belirtti.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şu noktalara değindi: "Bir mekanı, en iyi orada yaşayanlar bilir. Gümüşhane için mesai harcayan, koşuşturan, yöneticilerimize ve bütün paydaşlara, özellikle de basınımıza buradan çok teşekkür ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, bir mekanı güzelleştiren insanlardır. Gümüşhanemiz de her şeyin en iyisini hak eden güzel yörelerimizden birisidir. Yaptığımız görevler geçicidir; fakat yapılan işler kalıcıdır. Bundan dolayı elimizden gelenin en iyisini yapıp, bu bayrağı bizden sonrakilere en iyi şekilde teslim etme çabasındayız."