Rektörümüz, Rafet Ataç ile Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde üniversitemiz Genel Sekteri Doç. Dr. Fatih Yalçın ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Dağ ile birlikte Gümüşhaneli hemşerimiz Av. Rafet Ataç ile bir araya geldi.

İstanbul Şişli’de bulunan özel kütüphanesindeki yaklaşık 55 bin adet eseri Üniversitemize yaptığı bağışlardan dolayı memnun olduklarını dile getiren Rektörümüz yaptığı ziyaret hakkında şunları söyledi: “Gümüşhane’mizin büyük değerlerinden olan Sayın Av. Rafet Ataç üniversitemize bağışladığı 55 bin kitap ile kütüphanemizin daha da zenginleşmesine katkıda bulundu. Gümüşhane Üniversitesi olarak 5000m² kapalı alana sahip kütüphanemizde bir bölüm açarak Aysın-Rafet Ataç Merkez Kütüphanesini oluşturduk. İstanbul’da bulunduğumuz sırada kendisini ziyaret edip hem teşekkür etmek hem de kütüphanenin son halini göstererek yakın zamanda kütüphanemizin resmi açılışı törenine davet etmek için ziyaret ettik. Aysın- Rafet Ataç Merkez Kütüphanesi’nde Türkiye’de sayılı hatta basımı tek olan kitaplar mevcuttur. Sayın Ataç, Kitabın değerini bildiği için sadece kendisi değil bölge üniversitelerin de bu katkılardan fayda sağlayacağına inanmıştır. Üniversitemize verdiği desteklerden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kütüphane binamız gelen yeni kitaplarla birlikte daha da zenginleşti. Kütüphanemizde yaklaşık olarak 105 bin civarında eser bulunmaktadır. Yeni haliyle basılı olarak ayrıca 230 bin civarında elektronik yayınımız var ve 22 civarında veri tabanımız bulunmaktadır. Her geçen gün daha gelişen ve değişen üniversitemize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Av. Rafet Ataç ise, “Öncelikle göndermiş olduğumuz kitapların Gümüşhane Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Bir Gümüşhaneli olarak üniversitenin yapacağı her türlü etkinliğe bundan sonrada yardımcı olacağım. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yaptığı ziyaretten dolayı da ayrıca memnun oldum. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi.