Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'in 3 Aralık Engelliler Günü Basın Açıklaması

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'in  3 Aralık Engelliler Günü Basın Açıklaması

"Engelli olmak demek, sadece engeli bulunan kişilerle ve onların yakınlarıyla ilgili bir sorun olmaktan ziyade, tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur. Bu sorunun giderilmesi için ise hepimizin üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Engeli bulunan bireylerimizin de sağlıklı bireyler gibi sağlık, yaşam, eğitim vb. hakları bulunmaktadır. Söz konusu eğitim olunca, bizler de üniversiteler olarak engelli bireylerimizin bu haklardan faydalanmaları konusunda üzerimize düşen görevi yürütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Üniversitemizde İlim Yayma Cemiyeti ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği ile birlikte öğrenim gören engelli öğrencilerimize yönelik olarak 'Engel Tanımayan Akademisyenler Projesi' başlattık. Bunun yanı sıra kampüsümüzde ve ilgili birimlerimizde engeli bulunan öğrencilerimizin işlerini kolaylaştırmak adına onlara yönelik düzenlemelerimiz bulunmaktadır. Hepimizin potansiyel birer engelli adayı olabileceğinden hareketle gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde de bu konuya öncelik veriyoruz. Çünkü eğitim, herkesin hakkı olduğu gibi onların da hakkıdır. Engellerin ortadan kaldırılması ve toplumun bu konuya daha duyarlı olması adına da eğitim alanında daha hassas olmak gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle engellerin yıkıldığı bir dünya olması dileğiyle 3 Aralık Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara karşı duyarlılığın artmasını diliyorum. Allah hepimizi kalp engelli, düşünme ve duygu engelli olmaktan korusun."