Rektörümüz Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Programına Katıldı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de katıldı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Valilik adına Vali Kamuran Taşbilek ve gaziler, Belediye Başkanlığı adına Başkan Ercan Çimen ve gazilerin çelenk sunması ile başlayan program daha sonra 20 pare top atışı ile devam etti. Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü kutlama programına katılan eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım konuşmasında duygularını, “Rabbim bir daha bizlere böyle karanlık, böyle zor günler göstermesin. 100 yıl önce İstiklal mücadelesinden çıktığımızda sadece 13 milyon çoğu yaşlı nüfusumuz vardı. Bütün beşeri kaynağımızı, maddi kaynaklarımızı elden çıkarmıştık. Sadece 1 üniversitemiz vardı. Bugün 207 üniversitemiz var. 2008’den beri Gümüşhanemizin de üniversitesi var, 18 binin üzerinde öğrencisi var. Herkes şunu bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la beraber etrafımızı kuşatan şer odaklarını da birer birer yok edeceğiz. Milletimizin güvenliği, selameti, geleceği için ne lazımsa hepsini eksiksiz yerine getireceğiz” şeklinde dile getirdi.
Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve alanda bulunanlara zafer yemeği ikramının yapıldığı programa katılanlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterilerini bir süre izledi. Tören Türk bayraklı atlıların geçit yapmasıyla sona erdi.
Tören alanında Binali Yıldırım ile kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti 100 yıl önce çok zorlu şartlar altında makûs talihini yenerek bugünlere gelmiştir. 102’nci yıldönümünü kutladığımız Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurutuluşu etkinliğine eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım’ı da aramızda görmek bizleri sevindirdi. Kendisiyle yaptığımız konuşmada Gümüşhane Üniversitesi’nin yakaladığı başarıdan dolayı bizlere tebriklerini ileterek yeni eğitim-öğretim dönemde başarılar diledi. Bu vesileyle Gümüşhane Üniversitesi olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde tekrardan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve tüm Gümüşhanelilerimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Günü’nü kutluyorum.”