Rektörümüz 23 Nisan Kutlama Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu noktalara değindi:

“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan ve ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü yılını büyük bir gurur ve saygıyla kutluyorum. Türk Milleti, yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, tarihte benzerine az rastlanır bir direniş göstererek, Kurtuluş Savaşı mucizesini gerçekleştirmiştir. Bugüne atfen kutladığımız Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlamış ve böylece dünya barışı açısından da önemli bir bayram haline gelmiştir.

Bugün bütün insanlığın ortak hayali; savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu yaşanabilir bir dünyada çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesidir. Geleceğimizin mimarları ve bizlerin gururu olan çocuklarımızın anaokulundan üniversiteye kadar yetişmelerinde göstereceğimiz titizlik, geleceğimize verdiğimiz önemi göstermektedir. Bu noktada bizlere düşen sorumluluğun bilinci ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 100’üncü yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

İçinde bulunduğumuz ve tüm dünyaya yayılma özelliği gösteren yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle çocuklarımızın her türlü hastalıktan korunmaları için evde kalmaları yönündeki çağrımızı tekrar dile getiriyoruz. Sevgili çocuklarımız lütfen evde kalın, sağlıkla kalın, geleceğimizin mimarlarından biri de siz olun.

Bu yıl ayrıca güzel bir tevafuka da sahne oluyor. Bir yandan Meclisimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan milli bir bayramımızı kutluyoruz, diğer yandan da bugün dini bayramımız olan Ramazan Bayramımızın başlangıcı olan Ramazan’ın ilk sahuruna kalkacağız. Bir başka deyişle bugün bize çifte bayram. Bu vesileyle hem Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hem de Ramazan-ı Şerif’in başlangıcını bir arada yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Her iki özel günün de hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”