Rektörümüz 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektörümüz, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain kalkışmanın 4’üncü yıl dönümü için yayımladığı mesajında, söz konusu kalkışmanın hafızalarda yüzyıllara yayılacak derin etkiler bıraktığını dile getirerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizin bağımsızlığına ve egemenliğine yönelik gerçekleştirilen hain kalkışım, tüm dünyaya ders niteliğinde bir direnişle son bulmuştur. Milletimizin bağımsızlığını korumak amacıyla yaptığı bu direniş yüzyıllar boyu hafızalarda kalacaktır. Türk milletinin iradesine kasteden, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümünde, şanlı milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp, parçalamak isteyenlere en güzel cevabı 15 Temmuz’da bağımsızlığını hiçbir şeyle değişmeyeceğini dile getiren yüce milletimiz verdi. Akıl ve vicdanlarını, karanlık bir zihniyete teslim eden terör örgütüne karşı milletimizin gösterdiği bu direnişin tarihimizde önemi büyüktür. Hain darbe girişimiyle bayrağımıza ve ezanımıza kasteden hainlere karşı karanlık geceden aydınlık güne milletimizin dik duruşuyla ulaştık.

15 Temmuz; 1071 Malazgirt ile başlayan, 1453 İstanbul’un fethi ile devam eden, akabinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile zirveye ulaşan mucizevi Türk destanının bir parçası olmuştur. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, demokrasimizin emsal savunucuları da Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, 15 Temmuz 2016 tarihinde de bağımsızlığını korumak için canlarını ortaya koymuşlardır. 15 Temmuz’da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz, bir kez daha zorluklar karşısında kenetlenebildiğini tüm düşmana göstermiştir.

Ülkemizin bütün kurumları gibi Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de şehitlerimize karşı minnet borcumuzu ödemek ve üzerimize düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmek adına, bilimin ışığında durmadan, yorulmadan üretmeye, vatanına ve milli değerlerine bağlı gençlerimizle ülkemizin aydınlık geleceğine koşar adımlarla ilerlemekteyiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla tarihe geçen bu büyük zaferin yıldönümü vesilesiyle bir kez daha aziz ve mübarek kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. O karanlık gece canlarını ortaya koyarak ülkelerine sahip çıkan aziz milletimize de bir kez daha teşekkür ediyor, tüm gazilerimize de sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”