Öğrencilere “Sıfır Atık Eğitimi” Verildi

Üniversitemiz Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği tarafından “Sıfır Atık Projesi” kapsamında eğitim verildi.
Düzenlenen eğitim programında Üniversitemiz senatosu tarafından, İdlib kenti kırsalında yapılan hain saldırı sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz için yayımladığı bildirinin okunmasının ardından şehitlerimiz için saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral tarafından öğrencilere yapılan sunumda sıfır atığa dikkat çekildi. Geldiğimiz noktada bireylerin çok fazla atık ürettiğini söyleyen Oral, atıkların fazlalığından dolayı özellikle denizlerdeki canlı türlerinin yavaş yavaş yok olduğunu, ülke olarak çok fazla deniz ürünü tükettiğimiz için atıklardan direkt olarak etkilendiğimizi söyledi. Oral konuşmasının devamında sıfır atık konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini, ülke olarak gerekli altyapı tamamlandığında kişi başına üretilen atık miktarının ciddi oranda düşürüleceğini söyledi. İnsanlarımızı duyarlı olmaya davet eden TEMA Vakfı Temsilcisi Yusuf Oral Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na seslerini duyurmak adına kendilerine imkân verdikleri için teşekkür etti.
Eğitimin sonunda Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bayram Ürkek tarafından TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilci Yusuf Oral’a çiçek takdim edildi.
Ülkemizin gelişimine değer katan her bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gelecek nesillerin bir emaneti olan çevremizi, yarınlara daha temiz ve yaşanabilir bırakmak için böylesi projelere ihtiyacımız var. Ülke genelinde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, çevresel risklerin azalması, çevreyi koruma bilincinin kurumlar ve bireyler bazında artırılması, ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun ‘çevreci’ sıfatına sahip olmasının sağlanması ve bu sayede saygınlığının arttırılması için başlatılan projede üniversite olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu konuda atılacak her adımın destekçisi ve takipçisi olacağız. Bu nedenle de üniversitemiz öğrencilerine eğitim veren TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral’a ve programın düzenlenmesinde emeği geçen Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Kemal KURT başta olmak üzere tüm akademisyenlerimize teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.