Kampüs İçi Bisiklet Projesi Yoğun İlgi Gördü

Üniversitemiz öğrencilerine yönelik geliştirilen ücretsiz bisiklet uygulaması öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Üniversitemiz tarafından uygulamaya konulan " Ücretsiz Bisiklet Projesi" 64 bisiklet ile hayata geçirildi. Proje kapsamında üniversitemizin kampüsü içerisinde kurulan 3 bisiklet istasyonu ile üniversitemiz öğrencilerine ücretsiz hizmet verilmeye başlandı.

Öğrenciler tarafından yoğun talep gören projede, Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerin sağlıklı spor ve sosyal aktivitelerini önemsediklerini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımız tarafından takip edilen projede 64 bisiklet bulunuyor. Kampüs içerisinde kurduğumuz 3 bisiklet istasyonu ile öğrencilerimize hem günlük kullanımları ve hem de sağlıklı spor yapmaları için bu bisikletleri ücretsiz olarak verdik. Öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören bu projede, Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize sağlıklı yaşam bilinci aşılamak, çevreyi korumak, doğaya zarar vermemek ile öğrencilerimize zaman ve hız kazandırmak adına ilerleyen zamanlarda bu sayıyı daha da arttırmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na öğrenci kimlik kartlarını ibraz etmeleri dahilinde bu bisikletleri günlük olarak ücretsiz alabilmektedirler. Böylelikle hem spor yapıp ve hem de eğlenerek en güzel ulaşım yollarından birini denemiş olacaklardır. Bu yönde yapılacak olan tüm projeleri destekliyor ve yapılan çalışmaları da olumlu buluyoruz. Bu bağlamda projede emeği geçen herkese başarılar diliyor ve çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.