İletişim Fakültemiz 30. Genç İletişimciler Yarışması’nda 5 Öğrencisi İle Finalde

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortaklaşa düzenlediği 30. Genç İletişimciler Yarışması finalistleri belli oldu. İletişim Fakültemiz öğrencilerinden Gizem Temir, Batuhan Atalar, Abdurrahman Demir, Tolunay Tekmek ve Kader Kızılateş finale kalarak ödül almaya hak kazandı.

Nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak, sürekli gelişimi teşvik etmek ve iletişim fakültesi öğrencilerinin medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması bu yıl 30. kez düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda İletişim Fakültemiz 5 öğrencisi ile finale kaldı.

Yıl boyunca öğrenciler, özel haber, mizanpaj, belgesel film, radyo programı, internet projesi olmak üzere çeşitli projeler ürettiler. Yarışmaya proje gönderen öğrencilerden Gizem Temir, Batuhan Atalar, Abdurrahman Demir, Tolunay Tekmek ve Kader Kızılateş ödül almaya hak kazandı. Ödül alan öğrencilerin danışmanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ve Arş. Gör. Dr. Elif Kütükoğlu yaptı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İletişim Fakültemiz Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, Uygulama birimleri olarak uygulamaya ve yarışmalara çok önem veriyoruz. Birçok proje üretiyoruz. Bunun sonucunda bu projelerin meyvelerini almak çok güzel. Bu yıl içerisinde üç bölümümüzün (Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema) öğrencileri ile katılım sağladığımız yarışmalarda ödül almayı başardık. Bu da birçok İletişim fakültesine kısmet olmayacak bir başarı. Süreç içerisinde proje üretimini destekleyen ve üretime katılan uygulama birimlerinde sorumlu çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu Medya Merkezinin bir bütün olarak başarısıdır” dedi.

İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz, “Öğrencilerimizin aldığı bu öller çok önemli. Bir yaratım alanında çalışıyor bu öğrenciler. Bizler biliriz ki insan bir şey yarattığı zaman aynı zamanda kendini gerçekleştirir. Hem üniversitemizin hem de fakültemizin gelişiminde bu ödüller mihenk taşlarıdır. Gençlerin bizlere verdiği bu gururla onları daha çok desteklemeye gayret göstereceğiz. Bizleri gururlandırdıkları için hepsine çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise İletişim Fakültesi’nin başarılarının gurur verici olduğunu vurgulayarak, “ 2019 yılının son günlerinde neredeyse her gün bir ödül haberi ile karşımıza çıkan İletişim Fakültesi, gerçekten üstün başarılara imza atıyor. Bu yıla damgasını vuran Pembe Kimlik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 30. Genç İletişimciler Yarışması’nda yine finale kaldı. Bunun yanı sıra Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Gazetecilik Bölümü öğrencileri de gerçekleştirdikleri projelerle aynı etkinlikte finale kaldılar. Çocuklarımızın yoğun emek harcayarak güzel ürünler ortaya çıkartmaları ve söz konusu projelerin de ödüllerle taçlandırılması çok güzel bir fotoğrafı karşımıza çıkartıyor. Çocuklarımızın kendilerine olan inançlarının artmasında adı geçen ödüller, motive edici bir etkiye sahip. Öğrencilerimizi ve onlara destek olan akademik kadromuzu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Finalistler, 4 Mart 2020'de Hilton İstanbul Bosphorus Oteli’nde yapılacak törende ödüllerini alacak.