Gazetecilik Bölümü İlk Ödülünü Kazandı

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri RATEM tarafından düzenlenen üniversiteler arası 11. İletişim Fikirleri Yarışması’nda ilk üçe girdi.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) düzenlediği yarışmanın finali TRT İstanbul Radyoevi'nde yapıldı. Gazetecilik ikinci sınıf öğrencileri Fevzi Koç ve Elmas Kavlak, 11’incisi düzenlenen İletişim Fikirleri Yarışması’nda afiş tasarımı ile ilk üçe girerek ödüle layık görüldü. 56 üniversiteden 664 eser katıldığı yarışmada ‘Korsanla Mücadele’ konu başlığı üzerine düzenledikleri ‘FEEL’ adlı afişle yarışmaya katılan ekip, 25 Aralık Çarşamba günü TRT İstanbul Radyoevi'nde üçüncülük ödüllerini aldılar. Gazetecilik Bölümü’nün ilk ödülünü alan öğrencilerimiz, bölüme ait ilk ödülü almanın mutluluk verici olduğunu dile getirdiler.

Gazetecilik Bölümü’nün almış olduğu ödülün ilk olması dolayısıyla daha büyük bir sevinç duyduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “İletişim Fakültemizde 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 100 öğrenci alarak Gazetecilik Bölümü’nü açmıştık. Öğrencilerimiz ve hocalarımız yoğun bir çalışma içerisine girerek bölümü ödül alan ve adından söz ettiren bir konuma getirdiler. Bilindiği üzere fakültemiz RATEM tarafından düzenlenen yarışmalara yoğun bir şekilde katılıp birçok ödül alıyordu. Ama Gazetecilik Bölümü öğrencilerimizin ilk üçe girerek bölümün ilk ödülünü almaları daha anlamlıdır. Hem öğrencilerimizin hem de hocalarımızın bu başarılarını gördükçe artık Gazetecilik Bölümü’müzün mayası tuttu diyebiliriz. İlk üç derece içerisine girerek Gümüşhane Üniversitesi’ne getirdikleri bu ödül için Gazetecilik ikinci sınıf öğrencilerimiz Fevzi Koç ve Elmas Kavlak’ı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu başarısında pay sahibi olan İletişim Fakültesi hocalarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki bölümün aldığı bu başarı bundan sonraki yarışmalarda da devam edecektir” açıklamasında bulundu.