Düzenledikleri Etkinlikle Engelleri Kaldırdılar

Üniversitemiz Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kelkit Devlet Hastanesi “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla düzenledikleri bir kutlama etkinliğiyle engelleri kaldırdılar.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması adına Milli Eğitim Bakanlığı Kelkit Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Okulu’nu ziyaret eden Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kelkit Devlet Hastanesi burada bir kutlama etkinliği düzenlediler. Düzenlenen etkinlikte Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan işaret dili ile şarkılar, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırladığı kukla gösterisi ve İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından da yapılan palyaço gösterileri büyük beğeni topladı.

Üniversitemiz Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök ve Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Sağlam etkinlikte yaptıkları konuşmalarda engelliliğin, sosyal hayatı engelleyen bir kusur olmadığını, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dilekleriyle kutladılar. Etkinlik öğrencilere hediyeleri verilerek sona erdi. Etkinlik sonunda Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök tarafından 2019-2020 Eğitim - Öğretim yılı güz dönemi boyunca öğrencilerimize işaret dili çalıştıran, Yunus Laş’a ve Halk Eğitim Merkez'ine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Düzenlen etkinliğin büyük bir farkındalığa imza attığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemiz Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök ve Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Sağlam başta olmak üzere böylesi anlamlı bir etkinliği düzenledikleri için tebrik ediyorum. Engelli vatandaşlarımıza ışık oldular. Onların daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına vesile olup toplumsal farkındalık oluşturdular. Öğrencilerimizin de bu tür etkinliklerde aktif rol alması bizleri sevindiren bir başka gelişme oldu. Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bireyi olarak topluma faydalı bireyler olduklarının bilinci içerisinde olan öğrencilerimizi kutluyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.