Çocuklara Diyabet Konusunda Farkındalık Aşıladılar

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu SHMYO öğretim elemanı tarafından Fevzipaşa İlkokulu 1-b sınıfı öğrencilerine diyabet hakkında bilgilendirme yapıldı.

Fevzipaşa İlkokulu 1-b sınıf öğretmeni Filiz Alemdağ’ın planladığı farkındalık etkinliği programda üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Beliz Yekeler Kahraman “diyabet” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan SHMYO Müdürü Selçuk Alemdağ, “Topluma ve gençliğimize ışık tutacak olan çocuklarımızı bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak biz akademisyenlerin aslî görevidir. SHMYO olarak bu tür faaliyetleri desteklemek bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Etkinliğin kapsamlı bir şekilde yapılıp öğrencilere diyabetin anlatılmasını takdirle karşıladığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz diyabet; yani şeker hastalığı konusunda küçükten başlayarak herkesi bilgilendirmeyi amaç edindi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında konu hakkında farkındalık yaratıp, dikkat çekmek adına böylesi bir sunumla çocuklarımızın bilinçlendirilmesinin faydalı olduğuna inanıyorum. Çünkü bir hastalık hakkında ne kadar bilgi sahibi olursak onunla daha çabuk baş edebiliriz. Bu bakımdan etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan SHMYO hocalarımızı ve Fevzipaşa İlkokulu öğretmenlerimizi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.