Basım ve Yayım Teknolojileri İlk Öğrencileri ile Buluşacak

Üniversitemiz Torul Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Basım ve Yayım Teknolojileri programı 2020-2021 Eğitim Öğretim güz yarıyılı itibariyle ilk öğrencilerini almaya başlayacak.

Biçim ve içerik olarak bir gazete, dergi ve kitabın okuyucuya ulaşıncaya kadar olan tüm süreçlerinin yürütülmesini kapsayan Basım ve Yayım Teknolojileri programı, 2020-2021 Eğitim Öğretim güz yarıyılı itibariyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılan 40 kontenjanla öğrenci almaya başlayacak.

İlk öğrencilerini alacak olmanın heyecanını yaşayan program hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Üniversitemiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Torul Meslek Yüksekokulumuza açtığımız Basım ve Yayım Teknolojileri programına 2020-2021 Eğitim Öğretim güz yarıyılı itibariyle 40 öğrenci alacağız. Daha öncesinde açık olan program çok kısa bir sürede akademik kadrosunu tamamladı ve ilk öğrencilerini ağırlayacak. Basım ve Yayım Teknolojileri programının amacı, basım sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik bilgiye sahip, teknolojik gelişmelerden ve güncel uygulamalardan haberdar, baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası departmanlarında görev alabilecek teknik elemanlar yetiştirmektir. Üniversitemizde İletişim Fakültesi gibi altyapısı sağlam bir bölümümüz bulunmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz dilerlerse Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İletişim Fakültemizde ilgili lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler. Bu programdan mezun olacak öğrencilerimiz; matbaalar ve basımevleri, darphaneler, reklam ajansları, radyo ve televizyon kanalları, gazeteler ve diğer yayıncılık şirketleri, medya ve iletişim şirketleri, internet yayıncılığı ve tasarım şirketleri gibi hem kamu hem de özel sektörde rahatlıkla iş bulabilirler. Açılan bu yeni programın üniversitemize ve Torul ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tercih eden öğrencilerimize de şimdiden üniversitemize, ilimize, ilçemize hoş geldiniz dileklerinde bulunuyorum” açıklamasında bulundu.