BAP Toplantısı Uzaktan Eğitim Modülü İle Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kurul toplantısı, uzaktan eğitim alt yapısı olan Ders Bilgi Sistemi (DBS) üzerinden sanal toplantı modülü kullanılarak gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi başkanlığında, BAP Koordinatörü Doç. Dr. S. Beyza Öztürk Sarıkaya ve kurul üyeleri ile gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar sanal toplantı modülü ile gündeme dair konuları tartışıp kararlar aldı. Üniversitemizde uzaktan eğitim modülünün var olmasının avantajını kullanarak işlerinin devamlılığını sağlayabilmenin rahatlığıyla toplantı sonlandırıldı. 1,5 saat süren toplantı, kayıt altına alınarak arşivlendi.

Bundan sonraki süreçte de yapılacak toplantıların uzaktan eğitim modülü kullanılarak gerçekleştirileceğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Artan virüs vakaları dolayısıyla üniversitemiz BAP Kurulu, Ders Bilgi Sistemi (DBS)’nde bulunan modüllerden biri olan Sanal Toplantı Modülünü kullanarak toplantılarını gerçekleştirdi. Bu sistem bilindiği üzere internetin olduğu her yerden bağlanabilme olanağı veren ve kurul üyelerinin fiziksel olarak bir araya gelmelerini gerek görmeyen sanal bir ortam. Böylelikle kurulda görevli hocalarımız evlerinde toplantılara rahat bir şekilde katılabilecekler. Hepimizin bildiği üzere tüm dünyayı sarsan ve ülkemizde de halen devam eden COVID-19 salgını tehlikesi var. Yetkililer bu salgının yayılmasını önlemek için özellikle dikkatli olmamızı, bir arada bulunmamamızı ve evlerde karantina altında olmamızı söylüyorlar. Bundan dolayı da üniversitemiz için yapacağımız toplantılarda bir araya gelmemiz sağlık açısından mümkün olmuyor. Kurulan bu sistem sayesinde hem daha hızlı hem de etkileşimli olarak işlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu salgını hep beraber yeneceğimize inanıyorum. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu konuda gereken her adımı atmaya devam edeceğiz. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” açıklamasına yer verdi.