Atakan Üçüncü Yılında UNUTULMADI

13 Haziran 2017 tarihinde Gümüşhane’de yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçalarının çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversitemiz Gıda Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, vefatının üçüncü yılında unutulmadı.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Atakan’ın vefatının üçüncü yıldönümünde kendisini halen unutmadığını dile getiren konuşmasında;

“Üniversitede göreve geldiğim 2017 senesinde yaşadığım en büyük acı öğrencimiz, evladımız Atakan’ın vefatı olmuştu. Hayatının baharında olan bir evladımızı yaşanan elim bir kazada kaybetmiştik. Aradan üç yıl gibi bir süre geçmesine rağmen acısını halen unutmadık. Onun hayatını kaybetmesi üniversite camiası olarak bizleri derinden üzmüştü. Üç yıl gibi bir zaman içerisinde Gümüşhane Üniversitesi olarak da bu tür olayların bir daha yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Atakan’ın adını yaşatmak ve onu unutmadığımızı dile getirmek adına üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bulunan laboratuvarlarımızdan birine onun ismini verdik. Böylelikle de evladımızı daima anmış olacağız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle beraber öğrencimiz, evladımız Atakan Öztürkmenoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve üniversite camiamıza bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin.” sözleriyle duygularını ifade etti.